• bosbaan2
  • bosbaan3
  • bosbaan4
  • podium

Afgelopen zaterdag hebben de 3eDivisie heren van RTC zich tijdens een zinderende finale nog een keer op het podium weten te knokken en hebben promotie naar de 2eDivisie voor 2016 veilig gesteld!

Op het programma stond een Team relay (estafette) waarbij 4 atleten achtereenvolgens een mini triathlon van 250m zwemmen, 5 km fietsen en 1 km lopen af moesten werken. Namens RTC waren Michel de Gier, Michael Oudijn, Frans Satink en Martin Vermeer met enkele supporters afgereisd naar Amsterdam om tijdens de finale wedstrijd nog een keer alles uit de kast te halen voor een podium plek.

Na een snelle start van Michel kwam RTC bij de eerste aflossing door op een 3e plaats, waarna Michael met een sterk optreden de koppositie in de wedstrijd opeiste. Helaas kon Frans door een sterk optreden van TV de Bollenstreek de 1e plaats niet vasthouden. Martin kon in de laatste aflossing dit verschil helaas ook niet meer goed maken en zo eindigde RTC op een knappe 2e plaats, nog voor de kampioenen van EDO Sports die 3e werden in Amsterdam.

In het eindklassement zijn de mannen van RTC uiteindelijk 3e geworden. Aangezien de top-4 uit het klassement in 2016 zal promoveren naar de 2eDivisie, zal het RTC heren team volgend jaar te zien zijn in de 2eDivisie Zuid!