Podium voor RTC heren 1 in Rotterdam

Na de Super Sunday in Arnhem kwamen  alle Divisie wedstrijden dit jaar bijeen in Rotterdam de 2e keer dit jaar nij elkaar voor een Super Saturday.Door een “spontane” blauwalg vergiftiging werd de wedstrijd een Run Bike Run. De kaarten werden dus volledig opnieuw geschud. Onze duathlon troeven van RTC1 waren Ferdinand en Martin. Joop en Michel zouden zo goed mogelijk volgen en proberen een mooie groep te pakken.

Bij de eerste run van 5km, zaten Ferdinand en Martin mooi van voren. Ook regelmatig tempo mogen bepalen en zorgen dat er flink aan de boom geschud werd. Uiteindelijk wisselde zij met een groep van 9 man. 2 man van TV Weert sloegen helaas een gaatje. Maar direct daarachter konden Ferdinand en Martin samen met 2 anderen een groep van 4 vormen. Op jacht naar de kop van de wedstrijd! Iedere ronde weer het tumult van de luide aanmoedigingen van Rick, Trenja en Chiel. Zo tof dat ze speciaal afgereisd waren!! Ondanks een mooie kop-over-kop race in het tweede peloton konden zee het gaatje helaas niet dichten. Een van de partners-in-crime in hun groep probeerden nog een gat te slaan in de laatste kilometer naar de wissel, maar die poging mislukte, omdat Ferdinand gelijk het wiel wist te pikken en vervolgens tactisch zijn benen stilhield. Ze wisselden als tweede groep op 25 seconden van de kop. Ferdinand had een strakke wissel en begon als 3de aan t afsluitende looponderdeel. Martin zijn wissel liep iets minder, waardoor hij als 6de aan het lopen begon. Na 500m lopen, haalde Martin Ferdinand bij, die een solide tempo liep. Martin dacht nog even aan duwen, maar misschien was de kop bijhalen nog mogelijk. Bovendien kwam de dreiging niet van achter maar van voren. Helaas was 2,5 kilometer te kort om het gat naar de kop te dichten. Bij het keerpunt zag Martin dat Joop ook vooraan in de middenmoot meekwam en zoals we van hem gewend zijn helemaal tot t gaatje aan t gaan! Niet ver daarachter ook een redelijk frisogende Michel die duidelijk niet ingestort was. Zou podium haalbaar zijn? Uiteindelijk een super mooie 3de, 4de, 34ste en 49ste plaats. En…. een 3de plaats als team op het podium!!

Misschien moeten we verder als Residentie Duathlon Club?

Nogmaals super bedankt voor alle aanmoedigingen! Nu alleen nog op naar de finale in Spijkenisse (Politie Triathlon)! ?? Maar nu eerst nagenieten van dit super mooie resultaat.

Daarnaast ook het vermelden waard: RTC lid Brenda Schuurkamp won bij de dames samen met FusionTeam de 2e Divisie Zuid Vrouwen

Dit vind je misschien ook leuk...