Beach Challenge cursus 2022

Zou jij wel eens mee willen doen aan de Beach Challenge, maar heb je nog geen of onvoldoende ervaring met triathlons?

Dan hebben we goed nieuws! Speciaal voor sporters die dit jaar de uitdaging aan willen gaan en goed voorbereid mee willen doen aan de Beach Challenge, organiseert duursportvereniging RTC Den Haag een triathloncursus. De trainingen zijn zowel geschikt voor beginners als voor atleten die al eens eerder een triathlon hebben gedaan. We gaan ervan uit dat je wel wat duursport ervaring hebt, bijvoorbeeld door deelname aan de CPC of aan lange fietstochten. Het is geen harde eis, maar een minimum uitgangspunt om aan de cursus mee te kunnen doen is wel:

– je kunt zwemmen (schoolslag of borstcrawl)

– je kunt een uurtje rustig hardlopen

De cursus start circa 3 maanden voor de Beach Challenge. We garanderen dat je na drie maanden met vertrouwen aan één van de startseries van de Beach Challenge mee kunt doen!

Alle onderdelen van de triathlon komen elke week minimaal één keer aan bod en worden begeleid door ervaren trainers. We starten op donderdag 31 maart 2022 met een looptraining.

Zwemtrainingen Tot half Mei train je in het zwembad. Later stap je over op zwemmen in buitenwater. De zwembadtrainingen zijn op vrijdagavond in de Waterthor. De buitenwatertrainingen doe je op vrijdagavond in recreatieplas Madestein en in de Noordzee bij Kijkduin.

Fietstrainingen Je volgt de fietstrainingen op de mountainbike, het zijn MTB-trainingen waarbij conditie, technieken en vaardigheden aan bod komen. De fietstrainingen zijn op zaterdagochtend.

Looptrainingen De looptrainingen zijn op donderdagavond. We besteden veel aandacht aan looptechniek en trainen op verharde en onverharde wegen in het zuiderpark en rondom Kijkduin. Later in het traject zullen we uiteraard ook de duinen en het strand opgaan.

Koppeltrainingen Volgens veel triatleten kent de triatlon nog een vierde onderdeel en dat is de wissel. Een soepele overgang van het zwemmen naar het fietsen en van het fietsen naar het looponderdeel vraagt specifieke oefening. Hiervoor train je tijdens de koppeltrainingen.

Kosten De cursus kost slechts 150 euro voor de hele trainingsperiode (eind maart tot de Beach Challenge). Dit is inclusief een inschrijving voor 1/8e afstand van de Beach Challenge.

Inschrijven  Inschrijven kan door middel van een mail naar leden.rtc@gmail.com met de volgende gegevens: Voornaam,  Achternaam, Email, Adres, Postcode, Plaats, Geboortedatum, Telefoonnummer, Telefoonnummer voor in geval van nood, Shirtmaat en of je in bezit bent van een eigen ChampionChip.

Inschrijving is op volgorde van aanmelding waarbij we voorrang geven aan inschrijvingen op de onderstaande manier.

  1. Eerste keer ingeschreven voor BC cursus,
  2. Eerder ingeschreven, maar uitgevallen en de BC niet volbracht,
  3. Eerder ingeschreven / RTC leden.

Er is een maximum van 20 deelnemers, waarbij je op de wachtlijst geplaatst kunt worden als dat maximum bereikt is.

Wil je meer weten over de inhoud van de cursus en wat je kunt verwachten? Download hier de Beach Challenge 2022 Cursusinformatie. Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met triathlonvereniging RTC of via leden.rtc@gmail.com. En kijk ook nog even op YouTube naar de vlog van één van de cursisten van 2018!