Pech houdt RTC dames van het podium in Apeldoorn

Afgelopen zaterdag vond in Apeldoorn het finale weekend plaats van de 2e Divisie voor de Dames. Namens RTC stonden Linda Nalis, Brenda Schuurkamp, Helen Kleinveld en Clasina Jansen aan de start om nog één keer dit seizoen alles uit de kast te halen voor een top klassering.

Op het programma stond een “aflossing” waarbij alle teamleden  achtereenvolgens ieder 300 meter moesten zwemmen, gevolgd door 10 km fietsen en 2,5km lopen. De dames kwamen na het zwemonderdeel als tweede uit het water en tijdens het fietsonderdeel schoven zij zelfs op naar de leidende positie. Helaas voor RTC sloeg de pechduivel toe en moesten zij 5 minuten inleveren door materiaalpech.

Met een knappe inhaalrace vochten de RTC dames vervolgens  zich terug van een 7e plaats naar een 4e plaats. Deze 4e plaats resulteerde in een 5e plaats in het eindklassement van de 2eDivisie Zuid. Een prestatie van formaat!

Aan het begin van het jaar stelden zij zich als doel “RTC weer op de kaart zetten in de divisie triathlon”. Dit is zeker gelukt en voor volgend jaar kunnen zij hun pijlen gaan richten op het podium. Afgelopen weekend in Apeldoorn is het bewijs dat zij 100% mee kunnen doen voor de prijzen. Op naar volgend jaar!

 

 foto’s; Eric Nalis

Dit vind je misschien ook leuk...