RTC heren weer op het podium in Spijkenisse

Afgelopen zaterdag stond de voorlaatste wedstrijd van de 3eDivisie-zuid op het programma en wederom draaide RTC mee in de top van het veld. Tijdens een spannende wedstrijd bleek weer dat het Heren-team van RTC in de breedte een hoog niveau heeft. Ze misten op een haar na de overwinning, maar door met 3 van de 4 teamleden in de top 10 te finishen, wisten zij zich te verzekeren van een 2e plaats.

Traithleten van dienst waren Chong Kaewkokua, Martin Vermeer, Michael Oudijn en Ruben van Zeijl. Voor Ruben betekende dit zijn eerste wedstrijd in de 3e Divisie aangezien hij tijdens de eerste 3e Divisie wedstrijden verhinderd was door zijn deelname aan Ironman 70.3 in Aix en Provence en Ironman 70.3 Hawai. Dat hij daar niet zomaar even een plekje had veroverd voor het WK Ironman 70.3  enkele weken geleden, bleek maar weer toen hij afgelopen zaterdag als snelste RTC-er over de finish kwam kort gevolgd door 3e Divisie “regulars” Michael en Martin, alle 3 in de top 10! Chong volgde nog geen 10 minuten later als laatste RTC-er op een knappe 40e plaats overall. Nog geen 3 maanden geleden brak hij zijn sleutelbeen. Dat hij er binnen 3 maanden weer staat is minstens zo knap als de top 10 plekken van de andere RTC-ers.

Door dit sterke weekend in Spijkenisse staat RTC nu op een stevige 3e plaats in de 3eDivisie-zuid. Over twee weken volgt de ontknopping tijdens een ultra korte team-relay tijdens de Bosbaan triathlon in Amsterdam. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden! Kom je ook kijken?

Dit vind je misschien ook leuk...