Wedstrijdinformatie

De Puinduinrun is sinds 2004 een begrip voor iedereen die er een keer aan heeft deelgenomen. Deze klim-crossloop over de Haagse ‘Puinduinen’ vlakbij Kijkduin is geen makkelijke wedstrijd, maar wel een bijzonder mooie. Wie hier na één, twee of drie rondjes zweten en zwoegen de finishlijn passeert voelt zich een echte held. Wellicht enigszins gesloopt, maar toch… In allerlei opzichten worden de kwaliteiten van de loper op de proef gesteld: techniek, kracht, conditie en karakter. Degene die deze loop op zijn naam weet te schrijven mag zich met recht de sterkste crossloper van Den Haag noemen.

Datum: Zondag 28 januari 2024

Start: Om 11.00 uur, aan het eind van de Wijndaelerweg, bij de kruising met het Blijrustduin

Wedstrijdsecretariaat: De startnummers kunnen worden opgehaald bij het restaurant van het Roompot Kijkduinpark.

Ook kun je in de week voor de start je startnummer ophalen bij Run2Day Den Haag, Herengracht 52B.

De startlocatie is hetzelfde als afgelopen jaren. Zie kaartje hieronder.

 

Afstanden:  De afstanden zijn je 3,5 km (1 ronde), 7 km (2 rondes) en 10,5 km (3 rondes). Het parcours is iets aangepast ten opzichte van vorig jaar wegens werkzaamheden in het gebied.

Tijdslimiet: Voor de lange afstand (3 rondes) geldt een tijdslimiet; deelnemers die na 55 minuten nog niet aan hun laatste ronde zijn begonnen worden uit de wedstrijd gehaald aan het einde van hun 2e ronde.

Inschrijven: Inschrijven kan via Inschrijven.nl. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Inschrijven is mogelijk t/m 20 januari, tenzij eerder het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Inschrijfkosten: € 13,00 (als je al een SAW tijdregistratiechip hebt) of € 18,00 (inclusief chip).

Tijdwaarneming: De PuinduinRun maakt voor de tijdwaarneming net als andere jaren weer gebruik van het SAW/Olympus70 systeem. Heb je al een SAW chip, dan kun je de code bij inschrijving opgeven. Zo niet dan koop je een chip voor slechts 5 euro. Deze chip kan je bij de komende PuinduinRun edities opnieuw gebruiken, alsook bij vele andere loopjes in de regio. Let op: je kunt dus niet je gele of groene ChampionChip gebruiken!

Wijzigingen, annulering en overname startnummer: Annuleren met restitutie van het inschrijfgeld is mogelijk tot uiterlijk 31 december. Daarna vindt geen restitutie meer plaats, maar kun je je startnummer aanbieden aan een andere liefhebber (door bijvoorbeeld te reageren via onze Facebook pagina).

Tot en met 20 januari kun je de afstand zelf nog wijzigen of je startnummer overdragen aan iemand anders. Wijzigingen kun je zelf doorvoeren via de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na je inschrijving. Wil je hierna toch nog iets wijzigingen? Neem dan contact op via contact

Prijzen:

Prijzen: Alle deelnemers ontvangen een herinnering met een Haags tintje. Voor de eerste drie heren en dames van elke afstand, zijn er naast ereprijzen in de vorm van een authentiek stuk Puin en een presentje van Run2Day Den Haag, ook geldprijzen te verdienen.

Lange afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 75 euro
– Plaats 2: 50 euro
– Plaats 3: 25 euro

Midden afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 35 euro
– Plaats 2: 25 euro
– Plaats 3: 15 euro

Korte afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 20 euro
– Plaats 2: 15 euro
– Plaats 3: 10 euro

Uitslagen: Houd er rekening mee dat je in de uitslagen wordt opgenomen in de categorie waarvoor je je oorspronkelijk hebt ingeschreven. M.a.w. loop je twee ronden maar had je je voor drie ronden ingeschreven dan kom je onderaan in de uitslagen van de langste afstand (is 3 ronden) met je gelopen tijd over twee ronden.

Algemene voorwaarden: Voor deelname aan de Puinduinrun gelden de volgende algemene voorwaarden.

Organisatie: Residentie Triathlon Club, Den Haag