Wedstrijdinformatie

De Puinduinrun is sinds 2004 een begrip voor iedereen die er een keer aan heeft deelgenomen. Deze klim-crossloop over de Haagse ‘Puinduinen’ vlakbij Kijkduin is geen makkelijke wedstrijd, maar wel een bijzonder mooie. Wie hier na één, twee of drie rondjes zweten en zwoegen de finishlijn passeert voelt zich een echte held. Wellicht enigszins gesloopt, maar toch… In allerlei opzichten worden de kwaliteiten van de loper op de proef gesteld: techniek, kracht, conditie en karakter. Degene die deze loop op zijn naam weet te schrijven mag zich met recht de sterkste crossloper van Den Haag noemen.

Datum: Zondag 27 maart 2022

Start: Om 11.00 uur, aan het eind van de Wijndaelerweg, bij de kruising met het Blijrustduin

Wedstrijdsecretariaat: Let op! We hebben sinds 2020 een nieuwe ontvangstlocatie. De startnummers kunnen nu worden opgehaald bij het restaurant van het Kijkduinpark. Wegens een verbouwing is dit buiten.

Ook kun je van dinsdag 22 maart t/m vrijdag 25 maart je startnummer ophalen bij Run2Day Den Haag, Herengracht 52B.

De startlocatie blijft ongewijzigd. Zie kaartje hieronder.

 

Afstanden: Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de Puinduinrun, waardoor wij het parcours weer grotendeels hebben kunnen aanpassen naar de oorspronkelijke route. Het blijft weer mogelijk om één (3,5km), twee (7km) of drie (10,5km) rondes te lopen.

Tijdslimiet: Voor de lange afstand (3 rondes) geldt een tijdslimiet; deelnemers die na 50 minuten nog niet aan hun laatste ronde zijn begonnen worden uit de wedstrijd gehaald aan het einde van hun 2e ronde.

Inschrijven: Inschrijven kan via Inschrijven.nl. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Inschrijven is mogelijk t/m 19 maart, tenzij eerder het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Inschrijfkosten: € 12,00 (als je al een SAW tijdregistratiechip hebt) of € 16,00 (inclusief chip).

Tijdwaarneming: De PuinduinRun maakt voor de tijdwaarneming net als andere jaren weer gebruik van het SAW/Olympus70 systeem. Heb je al een SAW chip, dan kun je de code bij inschrijving opgeven. Zo niet dan koop je een chip voor slechts 4 euro. Deze chip kan je bij de komende PuinduinRun edities opnieuw gebruiken, alsook bij vele andere loopjes in de regio. Let op: je kunt dus niet je gele of groene ChampionChip gebruiken!

Geen prijsuitreiking: Er is dit jaar een tijdwaarneming, maar er is géén prijsuitreiking. Komende editie is de Puinduinrun dus geen wedstrijd, alleen een wedstrijd tegen jezelf. De uitslag wordt uiteraard gepubliceerd. De week voor de run ontvang je verdere informatie over wat jouw starttijd ongeveer zal zijn.

Wijzigingen, annulering en overname startnummer: Annuleren met restitutie van het inschrijfgeld is mogelijk tot uiterlijk 31 december. Daarna vindt geen restitutie meer plaats, maar kun je je startnummer aanbieden aan een andere liefhebber (door bijvoorbeeld te reageren via onze Facebook pagina).

Tot een week voor de run kun je de afstand nog wijzigen of je startnummer overdragen aan iemand anders. Wijzigingen kun je zelf doorvoeren via de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na je inschrijving.

Prijzen: Alle deelnemers ontvangen een herinnering met een Haags tintje.

Uitslagen: Houd er rekening mee dat je in de uitslagen wordt opgenomen in de categorie waarvoor je je oorspronkelijk hebt ingeschreven. M.a.w. loop je twee ronden maar had je je voor drie ronden ingeschreven dan kom je onderaan in de uitslagen van de langste afstand (is 3 ronden) met je gelopen tijd over twee ronden.

Parcoursrecords: (langste afstand)

Heren: Khalid Choukoud, 34:25 (2006)
Dames: Sanne Broeksma, 40:22 (2017)

De records hebben betrekking op het oude parcours.

Algemene voorwaarden: Voor deelname aan de Puinduinrun gelden de volgende algemene voorwaarden.

Organisatie: Residentie Triathlon Club, Den Haag