Van Aken en Broeksma winnen Puinduinrun 2016

Maar liefst 1200 treden hadden de winnaars Jeroen van Aken en Sanne Broeksma achter de kiezen voordat zij over de finish gingen. De 9,4 kilometer door de puinduinen, ook wel de Alpen van Den Haag genoemd, legde HAAG atleet Van Aken af in een tijd van 36 minuten en 56 seconden af. Sanne Broeksma voltooide de race in 41 minuten en 45 seconden, hetgeen een nieuw parkoersrecord betekende.

Jeroen van Aken ging snel van start en wist met kleine stappen op de trappen al direct afstand te nemen van de concurrentie. “Ik wilde het tempo hoog leggen. Ik ben niet zo’n trapenloper. Sommigen vliegen over de trappen heen met grote stappen, maar dat kan ik nu eenmaal niet. Heel erg blij met de overwinning na een opeenvolgende derde en tweede plaats. Nu de winnaar van deze mooie race. Iets om trots op te zijn.”

 

Lees het hele wedstrijdverslag van Ronald Mooiman (www.haagsetopsport.nl)

 

Dit vind je misschien ook leuk...