Wedstrijdinformatie

De Puinduinrun is sinds 2004 een begrip voor iedereen die er een keer aan heeft deelgenomen. Deze klim-crossloop van 3,2/6,3/9,4 km over de Haagse ‘Puinduinen’ vlakbij Kijkduin is geen makkelijke wedstrijd, maar wel een bijzonder mooie. Wie hier na één, twee of drie rondjes zweten en zwoegen de finishlijn passeert voelt zich een echte held. Wellicht enigszins gesloopt, maar toch… In allerlei opzichten worden de kwaliteiten van de loper op de proef gesteld: techniek, kracht, conditie en karakter. Degene die deze loop op zijn naam weet te schrijven mag zich met recht de sterkste crossloper van Den Haag noemen.

Datum: Zondag 28 januari 2018

Start: Om 11.00 uur, aan het eind van de Wijndaelerweg, bij de kruising met het Blijrustduin

Wedstrijdsecretariaat: Kantine voetbalvereniging PGS-Vogel, Sportpark Ockenburg (Wijndaelerweg)

 

Afstanden: 3,2km (1 ronde), 6.3km (2 ronden) en 9.4km (3 ronden).

Tijdslimiet: Voor de lange afstand (9,4km) geldt een tijdslimiet; deelnemers die na 50 minuten nog niet aan hun laatste ronde zijn begonnen worden uit de wedstrijd gehaald aan het einde van hun 2e ronde.

Inschrijven: 1 november gaat de online inschrijving open. De limiet voor het aantal deelnemers is 550. Een actueel overzicht van de reeds ingeschreven deelnemers vind je op de inschrijfpagina. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Er is geen na-inschrijving.

Inschrijfkosten: Individuele deelnemers: 10 euro (als je al een SAW tijdregistratiechip hebt) of 14 euro (inclusief chip).

Tijdwaarneming: De PuinduinRun maakt voor de tijdwaarneming net als andere jaren weer gebruik van het SAW/Olympus70 systeem. Heb je al een SAW chip, dan kun je de code bij inschrijving opgeven. Zo niet dan koop je een chip voor slechts 4 euro. Deze chip kan je bij de komende PuinduinRun edities opnieuw gebruiken, alsook bij vele andere loopjes in de regio. Let op: je kunt dus niet je gele of groene ChampionChip gebruiken!

Uitslagen: Houd er rekening mee dat je in de uitslagen wordt opgenomen in de categorie waarvoor je je oorspronkelijk hebt ingeschreven. M.a.w. loop je twee ronden maar had je je voor drie ronden ingeschreven dan kom je onderaan in de uitslagen van de 9.4 km (is 3 ronden) met je gelopen tijd over twee ronden.
Denk je dat je kans maakt op een podiumplek? Zorg dan dat je startnummer op je eigen naam staat. Je maakt alleen kans op het podium als je onder je eigen naam loopt en de afstand loopt waarvoor je staat ingeschreven.

Wijzigingen, annulering en overname startnummer: Annuleren met restitutie van het inschrijfgeld is mogelijk tot uiterlijk 31 december. Daarna vindt geen restitutie meer plaats, maar kun je je startnummer aanbieden aan een andere liefhebber (door bijvoorbeeld te reageren via onze Facebook pagina).

Tot uiterlijk 22 januari kun je de afstand nog wijzigen of je startnummer overdragen aan iemand anders. Wijzigingen kun je doorgeven via het contactformulier. ,

Prijzen: Alle deelnemers ontvangen een herinnering met een Haags tintje.
Voor de eerste drie heren en dames van elke afstand, zijn er naast ereprijzen in de vorm van een authentiek stuk Puin en een presentje van Run2Day Den Haag, ook geldprijzen te verdienen.

Lange afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 125 euro
– Plaats 2: 75 euro
– Plaats 3: 25 euro

Midden afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 45 euro
– Plaats 2: 30 euro
– Plaats 3: 15 euro

Korte afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 30 euro
– Plaats 2: 20 euro
– Plaats 3: 10 euro

De dame of heer die het parcoursrecord (van de langste afstand) breekt ontvangt daarnaast een bonus van 100 euro.

Parcoursrecords: (langste afstand)

Heren: Khalid Choukoud, 34:25 (2006)
Dames: Sanne Broeksma, 40:22 (2017)

Organisatie: Residentie Triathlon Club, Den Haag