Wedstrijdinformatie

De Puinduinrun is sinds 2004 een begrip voor iedereen die er een keer aan heeft deelgenomen. Deze klim-crossloop over de Haagse ‘Puinduinen’ vlakbij Kijkduin is geen makkelijke wedstrijd, maar wel een bijzonder mooie. Wie hier na één, twee of drie rondjes zweten en zwoegen de finishlijn passeert voelt zich een echte held. Wellicht enigszins gesloopt, maar toch… In allerlei opzichten worden de kwaliteiten van de loper op de proef gesteld: techniek, kracht, conditie en karakter. Degene die deze loop op zijn naam weet te schrijven mag zich met recht de sterkste crossloper van Den Haag noemen.

Datum: Zondag 16 januari 2022

Start: Om 11.00 uur, aan het eind van de Wijndaelerweg, bij de kruising met het Blijrustduin

Wedstrijdsecretariaat: Let op! We hebben sinds 2020 een nieuwe ontvangstlocatie. De startnummers kunnen nu worden opgehaald bij het restaurant van het Kijkduinpark. De startlocatie blijft ongewijzigd. Zie kaartje hieronder.

 

Afstanden: We hebben dit jaar een nieuw parcours, wat binnenkort bekend wordt gemaakt. Het blijft weer mogelijk om één (4km), twee (8km) of drie (12km) rondes te lopen. Helaas zitten er wat minder trappen in het nieuwe parcours, maar gelukkig zijn de afstanden per ronde wel iets langer.

Tijdslimiet: Voor de lange afstand (3 rondes) geldt een tijdslimiet; deelnemers die na 50 minuten nog niet aan hun laatste ronde zijn begonnen worden uit de wedstrijd gehaald aan het einde van hun 2e ronde.

Inschrijven: De online inschrijving gaat maandag 15 november om 12:00 open via inschrijven.nl. De limiet voor het aantal deelnemers is 550. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Er is geen na-inschrijving.

Inschrijfkosten: € 12,00 (als je al een SAW tijdregistratiechip hebt) of € 16,00 (inclusief chip).

Tijdwaarneming: De PuinduinRun maakt voor de tijdwaarneming net als andere jaren weer gebruik van het SAW/Olympus70 systeem. Heb je al een SAW chip, dan kun je de code bij inschrijving opgeven. Zo niet dan koop je een chip voor slechts 4 euro. Deze chip kan je bij de komende PuinduinRun edities opnieuw gebruiken, alsook bij vele andere loopjes in de regio. Let op: je kunt dus niet je gele of groene ChampionChip gebruiken!

Uitslagen: Houd er rekening mee dat je in de uitslagen wordt opgenomen in de categorie waarvoor je je oorspronkelijk hebt ingeschreven. M.a.w. loop je twee ronden maar had je je voor drie ronden ingeschreven dan kom je onderaan in de uitslagen van de langste afstand (is 3 ronden) met je gelopen tijd over twee ronden.

Wijzigingen, annulering en overname startnummer: Annuleren met restitutie van het inschrijfgeld is mogelijk tot uiterlijk 24 december. Daarna vindt geen restitutie meer plaats, maar kun je je startnummer aanbieden aan een andere liefhebber (door bijvoorbeeld te reageren via onze Facebook pagina).

Tot uiterlijk 9 januari kun je de afstand nog wijzigen of je startnummer overdragen aan iemand anders. Wijzigingen kun je zelf doorvoeren via de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na je inschrijving.

Prijzen: Alle deelnemers ontvangen een herinnering met een Haags tintje. Voor de eerste drie heren en dames van elke afstand, zijn er naast ereprijzen in de vorm van een authentiek stuk Puin en een presentje van Run2Day Den Haag, ook geldprijzen te verdienen.

Lange afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 75 euro
– Plaats 2: 50 euro
– Plaats 3: 25 euro

Midden afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 35 euro
– Plaats 2: 25 euro
– Plaats 3: 15 euro

Korte afstand Heren en Dames:
– Plaats 1: 20 euro
– Plaats 2: 15 euro
– Plaats 3: 10 euro

Parcoursrecords: (langste afstand)

Heren: Khalid Choukoud, 34:25 (2006)
Dames: Sanne Broeksma, 40:22 (2017)

De records hebben betrekking op het oude parcours.

Algemene voorwaarden: Voor deelname aan de Puinduinrun gelden de volgende algemene voorwaarden.

Organisatie: Residentie Triathlon Club, Den Haag