Beach Challenge ondersteunt “Ik word donor”

Triatleet Wouter Duinisveld is het levende bewijs dat de bereidheid om orgaandonor te worden van levensbelang is. In 2007 kreeg de Hagenaar een nieuw hart nadat door een acute virusinfectie zijn eigen hart niet meer functioneerde. Niet direct was er een hart beschikbaar en maandenlang verkeerde hij in grote onzekerheid of hij op tijd een donorhart zou ontvangen. Hij bleef op dat moment in leven via een kunsthart.

Wouter in actie op Mallorca Na 9 maanden kwam er een geschikt hart beschikbaar en kon Wouter aan een nieuw leven beginnen. Weer fit worden en zo gezond mogelijk verder leven was zijn belangrijkste uitdaging. Sporten is daar bij uitstek geschikt voor en gelukkig was dat zijn passie al. Triathlon ligt voor iemand met een donorhart niet het meest voor de hand. Het noodzakelijke intensieve medicijngebruik en de beperkte belastbaarheid van het donorhart staan extreme fluctuaties in inspanningen niet toe. Anderzijds kun je bij duursport de hartslag wel goed controleren en is de sport uitermate geschikt om de conditie optimaal te krijgen. Vlak voordat Wouter ziek werd raakte hij in de ban van triathlon en had dit bij duursportvereniging RTC opgepakt. Na de eerste uitdagingen om weer aan sportevenementen mee te doen, zoals een 5km loop gevolgd door 10 km en goede resultaten bij zwem- en fietstrainingen, ontstond het idee dat zelfs een triathlon weer mogelijk moest zijn. Via diverse kleinere wedstrijden mondde dat in 2012 uit in deelname aan de halve Ironman van Mallorca. Inmiddels is Wouter opgenomen in het meest professionele triathlonteam van Nederland, Team4Talent, en nu droomt hij zelfs van deelname aan de Ironman van Hawaï.

 

We zijn dan ook trots dat Wouter bij de Beach Challenge en het WK Cross Triathlon wil optreden als ambassadeur voor ” Ik word donor”. Natuurlijk doet Wouter zelf ook mee bij de Beach Challenge. We kunnen hem aan de start verwachten van de zeezwemprestatietocht op donderdagavond en bij de Cross Triathlon op zaterdagochtend. Ondertussen zullen we Wouter volgen in zijn voorbereiding op de Beach Challenge en in zijn streven om in Hawaï aan de start te staan. Daarnaast proberen we alle deelnemers en volgers van de Beach Challenge en het WK Cross Triathlon te overtuigen van de noodzaak om zich als orgaandonor te registreren.

Lees het complete verhaal over Wouter op http://www.ikworddonor.nl/ of volg Wouter op twitter via @wduinisveld.

 

Dit vind je misschien ook leuk...