Zwemtraining

Zwemmen! Nog een beetje aan je techniek werken!? Geen zorgen RTC verzorgt op dinsdag- en vrijdagavond de wekelijkse zwemtrainingen (dinsdag 21:45 uur op in het Zuiderpark zwembad en vrijdag 21:30 uur in zwembad De Waterthor). De focus van de trainingen ligt op het verbeteren van de zwemtechniek. Verder wordt er aandacht besteed aan een geleidelijke opbouw van intensiteit in de aanloop naar het wedstrijdseizoen.

In de zomerperiode is er naast de reguliere zwembadtraining de mogelijkheid om op vrijdagavond deel te nemen aan de zeezwemtraining (Kijkduin, 19:00 uur).  Bij deze training wordt de nodige ervaring opgedaan met het zwemmen in buitenwater/zee. Deze trainingen zijn altijd een ware belevenis! Uiteraard is er achteraf altijd de mogelijkheid om samen met de groep nog even na te genieten met een lekker drankje in een gezellige strandtent. Voor de veiligheid wordt er naast de trainers in zee gezorgd voor een veiligheidscoördinator die vanaf het strand toezicht houdt op de zwemmers.

Triathlon is een echte buitensport, dus de buiten zwemtrainingen zijn zeer geliefd onder de clubleden. Als je de onderstaande foto’s even bekijkt, dan snap je vast waarom:

*Wetsuitgebruik. De meeste zeezwemtrainingen zullen in een wetsuit worden uitgevoerd. Bij een watertemperatuur onder de 16ºC is een wetsuit verplicht.

Bij het zwemmen in buitenwater is het protocol buitenwaterzwemmen van toepassing

Voor binnen zwemmen geld het protocol binnenzwemmen: RTC binnenzwem protocol