RTC trekt in 2015 massaal naar Klazienaveen

Het gonst weer van de sportieve doelen en ambities voor komend jaar. Superleuk en ook wij hebben zo onze triatlonwensen voor 2015. Een daarvan is met een zo groot mogelijke groep RTC-ers gericht toe trainen naar een gezamenlijke wedstrijd met voor iedere RTC-er een uitdagende afstand op eigen niveau. Een wens die we vaker van leden horen en die ook naar voren kwam tijdens de ledenpanelbijeenkomsten.

Een andere sportieve ambitie is om met een RTC heren- en damesteam mee te doen met triatlondivisie en deze teams* als club massaal aan te moedigen.

Met dit in ons achterhoofd zijn we met de trainers op zoek gegaan naar een wedstrijd die het bovenstaande combineert en zijn daarbij uitgekomen op het exotische Klazienaveen.

Op 23 augustus 2015 is Klazienaveen het toneel van de NK halve triatlon. Daarnaast is er een OD en een sprint triatlon waaraan je ook als duo en trio mee kan doen. Kortom geen excuus om je snor te drukken!

Ons reguliere trainingsaanbod is gericht op de achtste, kwart en OD afstanden. Om verantwoord naar een halve triatlon toe te trainen is wel wat extra tijd, aandacht en energie nodig. De gemiddelde debutant op de halve triatlon heeft 32 weken nodig om goed voorbereid aan de start te staan. Dus nu is het moment om te beginnen. Een aantal trainers broedt met de trainingscoördinator op een trainingsschema waarin ook een aantal van de divisiewedstrijden wordt opgenomen. Dit schema bieden we aan als leidraad en stimulans, waarover later meer.

Maar een wedstrijd begint natuurlijk met inschrijven. Dus schrijf je zsm in voor Klazienaveen en laat via trainingscoordinator.rtc@gmail.com even weten aan welke afstand je meedoet. Dan gaan wij ondertussen op zoek naar een gezellig hunnebedje om te slapen en taperen.

Laten we er een mooi weekend van maken met z’n allen!

Dit vind je misschien ook leuk...