ATB/GRAVEL WEEKEND 2023

De afgelopen jaren waren er om de bekende reden helaas geen ATB weekenden. Nu durfde wij het weer aan om een weekend te organiseren. Dit jaar hebben we weer beslag weten te leggen op de mooie locatie dichtbij de routes van de Sallandse heuvelrug. We waren hier al eerder in 2018.

In ons groepsverblijf  “De Veltmaat” is plaats voor max 40 deelnemers.

Wanneer je kans ziet om vrijdag (ochtend) al te vertrekken dan biedt de omgeving nog meer routes zoals Deventer, Wierden en Rijssen.

Omgeving: De Sallandse Heuvelrug is de naam van een uniek natuurgebied gelegen tussen Hellendoorn en Holten. Het is een ruim 5.000 hectare groot aaneengesloten heide- en bosgebied met flinke hoogteverschillen en fraaie uitzichten. Hoogtepunten als de Holterberg, de Noetselerberg en de Koningsbelt zijn kuitenbijters van landelijke faam. Je treft er diverse naald- en loofbossen, landbouwgronden en kleine zandverstuivingen aan.

De Stichting Promotie Sallandse Heuvelrug is er in geslaagd een voor Nederlandse begrippen ongekend lange route samen te stellen. De route (Holten) voert door het zuidelijke gedeelte van de Sallandse Heuvelrug. De route voert meestal over wat bredere verharde en onverharde paden, met op een aantal plaatsen een mooie beklimming en afdaling. Het hoogteverschil van de route is 185 meter.

De route (Hellendoorn) in het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug is door zijn heuvelachtige karakter zeer geliefd bij mountainbikers. In dit gedeelte van het gebied is dan ook een ongeveer 18 kilometer lange (235 hoogtemeters), afwisselende mountainbikeroute aangelegd. Deze route wordt gekenmerkt door technische passage, hoogteverschillen en leuke singletracks.

Tevens is deze omgeving ook zeer geschikt voor gravel rijders, echter moet men zelf voor de routes zorgen. Zoek maar eens op “gravel route salland”

Zet in je agenda, dit wil je niet missen! 24 t/m 26 maart 2023.

Zaterdag 25-03 starten we om 10:00 met fietsen

Bij de prijs zit inbegrepen:

  • Aankomst kan al op vrijdag vanaf 15:00 uur t/m vertrek zondag 15:00 uur
  • 2x overnachtingen incl dekbed en laken en kussensloop
  • 2x ontbijt (zat. / zon.)
  • 1x buffetdiner op zaterdag
  • Drank en knabbels
  • Soep met broodjes op zondag middag

Zelf meenemen:

  • Handdoeken en keukendoeken
  • Binnenband, pomp, remblokjes, etc.
  • Klein gereedschap, smeermiddelen.
  • Telefoon

Lunches en consumpties onderweg evenals een maaltijd op vrijdagavond, zijn voor eigen rekening.

De prijs voor dit mooie weekend is Euro 130,00  p/p

Inschrijven via E-mail naar mzonneveld1@gmail.com, vermeld de naam, telefoonnummer van de deelnemers en of je kiest voor MTB of zelf gaat gravelen. Je ontvangt dan een tikkie van RTC.

Tevens kan je aangeven of je dieet wensen hebt. Zorg dat je op tijd bent, vol = vol. Annuleren is helaas niet mogelijk ivm het kosten neutrale karakter van dit soort evenementen.  Introducés zijn toegestaan.

Wim en Marco

De Heidebloem Recreatie
Oude Deventerweg 8a
7448 RL Haarle

Dit vind je misschien ook leuk...