Cursus Cross Triathlon!

Zou jij wel eens mee willen doen aan de Beach Challenge, maar heb je nog geen of onvoldoende ervaring met triathlons?

Dan hebben we goed nieuws! Speciaal voor sporters die dit jaar de uitdaging aan willen gaan en goed voorbereid mee willen doen aan de Beach Challenge, organiseert duursportvereniging RTC Den Haag een triathloncursus. De trainingen zijn zowel geschikt voor beginners als voor atleten die al eens eerder een triathlon hebben gedaan. We gaan ervan uit dat je wel wat duursport ervaring hebt, bijvoorbeeld door deelname aan de CPC of aan lange fietstochten. Het is geen harde eis, maar een minimum uitgangspunt om aan de cursus mee te kunnen doen is wel:

– je kunt zwemmen (schoolslag of borstcrawl)

– je kunt een uurtje rustig hardlopen

De cursus start circa 3 maanden voor de Beach Challenge. We garanderen dat je na drie maanden met vertrouwen aan één van de startseries van de Beach Challenge mee kunt doen!

Alle onderdelen van de triathlon komen elke week minimaal één keer aan bod en worden begeleid door ervaren trainers. We starten op zaterdag 17 maart 2018 met een looptraining.

Zwemtrainingen In april en mei train je in het zwembad. Later stap je over op zwemmen in buitenwater. De zwembadtrainingen zijn op vrijdagavond in de Waterthor. De buitenwatertrainingen doe je op vrijdagavond in recreatieplas Madestein en in de Noordzee bij Kijkduin.

Fietstrainingen In het begin volg je de fietstrainingen op de mountainbike en zal vooral je fietsconditie toenemen. Later zijn er ook specifieke mountainbiketrainingen waarbij technieken en vaardigheden aan bod komen. De fietstrainingen zijn op zaterdagochtend.

Looptrainingen De looptrainingen zijn op donderdagavond. We besteden veel aandacht aan looptechniek en trainen op de baan van Sparta in het Zuiderpark. Later in het traject zullen we uiteraard ook de duinen en het strand opgaan.

Koppeltrainingen Volgens veel triatleten kent de triatlon nog een vierde onderdeel en dat is de wissel. Een soepele overgang van het zwemmen naar het fietsen en van het fietsen naar het looponderdeel vraagt specifieke oefening. Hiervoor train je tijdens de koppeltrainingen.

Kosten De cursus kost slechts 150 euro voor de hele trainingsperiode (eind maart tot de Beach Challenge). Dit is inclusief een inschrijving voor één van de afstanden van de Beach Challenge.

Inschrijven  Opgeven kan door middel van een mail naar leden.rtc@gmail.com met de volgende gegevens: Voornaam,  Achternaam, Email, Adres, Postcode, Plaats, Geboortedatum, Telefoonnummer, Shirtmaat en of je in bezit bent van een eigen ChampionChip.

Inschrijving is op volgorde van aanmelding waarbij we voorrang geven aan inschrijvingen op de onderstaande manier.

  1. Eerste keer ingeschreven voor BC cursus,
  2. Eerder ingeschreven, maar uitgevallen en de BC niet volbracht,
  3. Eerder ingeschreven / RTC leden.

Er is een maximum van 20 deelnemers, waarbij je op de wachtlijst geplaatst kunt worden als dat maximum bereikt is.

Wil je meer weten over de inhoud van de cursus en wat je kunt verwachten? Download hier de Beach Challenge Cursusinformatie 2018. Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met triathlonvereniging RTC. En kijk ook nog even op de Beach Challenge Blog met de avonturen van de cursisten van voorgaande jaren!

Dit vind je misschien ook leuk...