RTC Heren 1 pakt goud in finale Teamcompetities Triathlon

Op het triathlonparcours in Nijmegen verraste het team van RTC Heren 1 door er tijdens de finale wedstrijd van het seizoen met de dagwinst vandoor te gaan. De wedstrijd bestond uit een bijzonder wedstrijdformat, waarbij een dubbele supersprint triathlon op het programma stond. “We waren ontzettend verrast dat we al zo sterk uit het water kwamen en in overtal situatie in de kopgroep terecht kwamen”, zei teamcaptain Martin Vermeer. Tijdens het eerste fietsonderdeel waren er maar liefst 3 atleten van RTC Den Haag in de kopgroep; Ferdinand Oldeman, Tom Oosterdijk en Martin Vermeer. In de achtervolgende fietsgroep was het RTC-er Maarten Koekoek, die solide meedraaide. Het bleek dat de mannen de wissels goed getraind hadden en op het eerste looponderdeel verder naar voren konden oprukken. Op dat moment met maar liefst 3 man in de top6 van de wedstrijd. Vervolgens volgde direct nog een zwemonderdeel, waarbij ze hun posities mooi consolideerde. In het volgende fietsonderdeel konden de 3 heren zelfs optimaal van elkaar profiteren, doordat ze een eigen fietsgroep vormden. “Het afsluitende looponderdeel was afzien, maar voelde als een ererondje”, sluit een trotse Martin Vermeer af. Door de dagwinst in de finale van de Teamcompetities Triathlon, behaalden ze de 2de plaats in eindklassement over 5 wedstrijden en promoveren de heren van RTC Den Haag naar de 1eDivisie.

Dit vind je misschien ook leuk...