RTC 2eDivisie heren nipt naast het podium in Oude Gastel

Oh wat waren we dichtbij deze keer!! RTC Heren 1 nipt 4de bij de 2eDivisie wedstrijd in Oud-Gastel op slechts 2 punten.

Het was een zeer nette race voor ons vieren. Na een 750m zwemmen zonder wetsuit in de Oud-Gastelse vaart, zaten Ferdinand (16e) en Michel(24e) dicht bij elkaar in het veld. De watertemperatuur was met 24 graden Celsius ook zeker niet koud. Helaas moesten Volker en ik al een gaatje van 1,5 minuut laten (Het puzzelt mij nog wat daar precies “mis” ging bij mij, maar dat is ander puntje…). Vervolgens op de fiets klokte Volker de beste fietstijd van ons 4-en. Ondanks het grijze weer, bleef het gelukkig een droge race. Alleen wat vochtig in de bochten nog. Echter, onze grootste uitdaging bleef toch de stevige wind (Bft 4 -5). Ook Michel wist wel raad met deze wind en stoomde op naar de 11de plaats. Met slechts 30 seconden daarachter gevolgd door Ferdinand. Op dat moment zat ikzelf samen met Volker nog in de middenmoot van de wedstrijd op plaats 37 en 39. Nu kwam het aan op het lopen. Er zat maar 1 ding op: knallen tot het einde! Bij het keerpunt zag ik dat Ferdinand al tegen de top10 aanliep, Michel daar een paar plaatsen achter. Vanaf de eerste kilometer voelde ik dat het goed ging. Met een (al zeg ik het zelf 🙂) fenomenale 5km klokte ik de snelste looptijd van het veld (17:33 op 5,1km) en wist ik op te klimmen van plek 39 naar plek 13. In de klassering werden we als team mooi 4de, met maar 2 puntjes achter de nummer 3. Super trots op het team!

Volgende keer podium in Rotterdam op zaterdag 15 juli om 18.15u? Kom jij ook aanmoedigen en mee-BBQ-en (a 15 euro)?

Klassering:
9. Ferdinand Oldeman
13. Martin Vermeer
26. Michel de Gier
33. Volker Voit

Dit vind je misschien ook leuk...