Hardlooptraining bij RTC

Herfst, winter en lente

Op donderdag van september tot juni start de looptraining om 19.15 uur vanuit de kantine van HPSV (Haaglanden Politie Sport Vereniging) in het Zuiderpark. We lopen in en rond het Zuiderpark, en ook regelmatig daarbuiten. Het Zuiderpark leent zich uitstekend voor leuke routes, rondjes en ook voor cross- en klimwerk. De training eindigt rond 20.45 uur. Bij HPSV is er kleed- en douchegelegenheid en een kantine. Na de training blijven veel RTC’ers hangen om met elkaar gezellig wat te drinken.

Zomer
Gedurende de zomermaanden, ongeveer van half juni tot eind augustus, trainen we op de donderdagavond op strand, bos en de (puin)duinen. We verzamelen dan om 19:15 bij Haag atletiek. Hoewel de zomerlooptrainingen in de vakantietijd wat rustiger zijn, zijn ze door de prachtige omgeving zeer geliefd. Als je zorgt dat je er om 19:00 klaar voor bent, kun je ook nog even een korte maar pittige core stability training meepakken.

Ook op zaterdag ochtend om 09:30 kan er bij Haag aan een leuke looptraining meegedaan worden. Als je voor het eerst komt, zorg dan dat je op tijd bent, en laat je indelen bij de juiste loopgroep, op basis van je 10 km record.

De prestaties van onze leden variëren van fanatiek tot zeer recreatief. Er zijn leden die de 10 km in ruim een uur lopen, en er zijn er die deze afstand in 35 minuten doen. De meeste leden trainen voor de middellange afstand (10 km). Maar aan de marathon van Rotterdam en de CPC (halve marathon) doen ook altijd heel wat mensen mee.
Drie keer per jaar wordt er een 10 km test gedaan. Minstens eens per jaar wordt er een maximaaltest gedaan waarbij bekeken wordt welke maximale hartfrequentie iemand heeft. Deze graadmeter is belangrijk bij het volgen van trainingschema’s voor specifieke doelen. In overleg met de trainingscoördinator kunnen schema’s opgesteld worden.

Protocol

Ook voor de hardlooptraining geld een protocol hardlopen (1).