Wat is Duursportvereniging RTC?

RTC is de algemene duursport- en triathlonvereniging voor Den Haag en de omliggende gemeenten. De vereniging is opgericht op 1 mei 1986. RTC is daarmee één van de oudste triathlonverenigingen van Nederland. En ook één van de vroegste triathlonverenigingen met een virtueel clubhuis op het web – en zonder twijfel de enige waarvan de site-historie online het verst teruggaat – maar liefst tot 1996. Los daarvan is RTC ook één van de meest ondernemende en initiatiefrijke triathlonverenigingen, getuige het feit dat niet alleen de triathlonsport in zijn algemeen, maar zowel de offroad-triathlon als de ultra-triathlon in Nederland hun oorsprong vinden in Den Haag en rechtstreekse banden hebben met RTC!

RTC is een vereniging voor iedereen die aan duursport wil doen, maar zich niet wil toeleggen op één enkele sport. Binnen RTC kan worden gezwommen, gefietst (zowel op de weg als op de mountainbike) geschaatst en gelopen. Momenteel heeft RTC circa 170 leden, zowel mannen als vrouwen, in alle leeftijdscategorieën. Ook het prestatieniveau en de sportieve ambities van de leden is zeer divers: van recreatief tot wedstrijdgericht, van korte- tot zeer lange-afstands-atleten. Het trainingsaanbod van de vereniging is erop gericht dat iedereen zoveel mogelijk kan sporten op het eigen niveau. Iedereen kan naar eigen inzicht gebruik maken van de trainingsfaciliteiten die RTC biedt.

Bij RTC gaan plezier en presteren hand in hand. Naast de trainingen is binnen RTC ook het sociale aspect zeer belangrijk. Om deze reden organiseert RTC jaarlijks een groot aantal club-activiteiten.
RTC is ook de organiserende vereniging van de Beach Challenge, de off-road strandtriathlon die ieder jaar in de zomer gehouden wordt, en van de Puinduinrun, de zwaarste crossloop in West-Nederland.

RTC is aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond.